Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران از موضع دستگاه دیپلماسی در قبال اهانت به ساحت پیامبر (ص) انتقاد کرد.

محسن نراقی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: اهانت اخیری که از جانب مجله فرانسوی شارلی ابدو شاهدش بودیم، موردی نیست که تازگی داشته باشد. متاسفانه این جنس از اقدامات اعم از توهین به پیامبر اعظم (ص)، قرآن کریم و مسلمانان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
. تبدیل به یک رویه‌ی معمولی شده است و مواضع غیرمسئولانه رئیس جمهور و مسئولین دولتی فرانسه را در ادامه و تکمیل کننده جریان اسلام ستیزی حاکم بر اروپا فهم می‌کنیم.

وی افزود: علاوه بر این توهین‌ها و لزوم نشان دادن واکنش درست در قبالش، آنچه در ابتدا باید حل شود و به آن پرداخته شود، تعریف غرب از آزادی بیان است. این مسئله‌ای است که باید ذهن جهانیان را نسبت به آن روشن کرد. ما قوانین سختگیرانه‌ای در غرب و فرانسه در قبال محکومیت توهین به ادیان و نژاد‌ها داریم؛ چه می‌شود که به بهانه آزادی بیان، این قوانین در قبال توهین به اسلام اعمال نمی‌شوند؟ آنچه که باعث تعجب است آن است که کشوری که خود را مهد آزادی و دموکراسی معرفی کند سخت‌ترین قوانین در ارتباط با توهین به اشخاص وضع شده، اما همان کشور و مسئولینش در قبال توهین به عقاید صد‌ها انسان مسلمان علاوه بر آنکه سکوت را توشه راه خود می‌سازند؛ حرف از آزادی بیان می‌زنند و از این اتفاق به نیکی یاد می‌کنند.

نراقی بیان کرد: شاید بتوان بهترین تعریف آزادی بیان در غرب و فرانسه را اینطور عنوان کرد که همه چیز آزاد است مگر در تعارض با منافع اسرائیل باشد. به راستی آیا امروز مردم و نخبگان فرانسوی می‌توانند آزادانه از ماجرای هلوکاست سخن بگویند؟ آیا مدعیان آزادی عقیده اجازه می‌دهند مسلمانان در فرانسه از حق حجاب برخوردار باشند؟ چگونه است که توهین به اسلام و عقاید مسلمانان مصداق آزادی در عقیده است، اما حرف زدن از هلوکاست تضییع حقوق و مصداق تخلف قانونی است؟ این استاندارد‌های دو گانه در رفتار غربی‌ها و فرانسوی‌ها موج می زند و اذهان و دل‌های بیدار به خوبی قضاوت خواهند کرد که کدام ادعا بر اساس صداقت سیاسی است و کدام ادعا بر اساس تزویر سیاسی؟

وی با اشاره به اینکه ما به تازگی برخورد‌ها و حمایت‌های آشکار برخی کشور‌های اسلامی در عادی سازی روابطشان با اسرائیل را میبینیم، تصریح کرد: اینکه ما تصور بکنیم اهانت اخیر به ساحت مقدس نبی اکرم، اهانت شخصی بوده یا نمایشی بی هدف بوده است، بسیار ساده انگارانه است. نمی‌توانیم باور کنیم اتفاقات اخیر از توهین مجله فرانسوی گرفته تا مواضع ماکرون، نقشه‌ی از پیش طراحی شده نبوده است و همه‌ی این‌ها به اسرائیل برنمی گشته است. بد نیست از خود بپرسیم اسرائیل در این برهه زمانی در حال انجام چه اقدامی بوده است که نیازمند به طراحی نمایش پر سر و صدای این چنینی در جهان بوده است تا نگاه‌های جهان را به خود سرگرم کند و در حاشیه‌ی امن ایجاد کرده اش، به اقدامات خود بپردازد؟

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه ما در برابر هیچ توهینی به پیامبر اکرم (ص) کوتاه نمی‌آییم و تا پای جان پای این قضیه می‌ایستیم، افزود: ما این هتک حرمت را بی پاسخ نمی‌گذاریم و از تلاش‌های قانونی و بین المللی برای پاسخ درخور به آن فروگذار نمی‌کنیم و گفتمان صحیح آزادی بیان را در جهان راه می‌اندازیم.

وی بیان کرد: اتحاد و یکپارچگی جهان اسلام باید ادامه یاید و لازم است از آزادیخواهان غیر مسلمان جهان، که به آزادی به معنای واقعی کلمه و نه به تفسیر آمریکایی_اسرائیلی اش معتقدند دعوت کنیم که به طور جدی پیگیر موضوع اهانت به پیامبر اسلام باشند.

واکنش‌های مردمی ایران
نراقی یاداور شد: واکنش‌های مردمی، پر تعدد و با قالب‌های متنوع در اقصا نقاط جهان اتفاق افتاد. در ایران نیز ملت مسلمان، حضور جدی و موثر خود را در اعتراض به توهین فرانسه و حمایت از ساحت پیامبر گرامی اسلام به روش های مختلف نشان دادند که حقیقتا جای تشکر دارد. در این بین جنبش دانشجویی و به طور خاص بسیج دانشجویی دانشگاه تهران وظیفه و رسالت خود می‌دانست که با تحلیلی که مفصلا گذشت، در مقابل اقدامات مذکور که هدفی جز ضربه زدن به اصل و اساس بنیان‌های اندیشه اسلامی یعنی تفکر و اندیشه پیامبر اعظم نداشته است؛ ایستاده و واکنش‌هایی را طرح ریزی کند.

وی قرائت اذان مغرب به صورت نمادین مقابل سفارت فرانسه، ارسال ایمیل به اساتید دانشگاه‌های فرانسه، برگزاری تجمع مردمی، دانشجویی مقابل سفارت فرانسه و قرائت بیانیه محکومیت مطالبه اخراج سفیر فرانسه را به عنوان بخشی از اقدامات و مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در برابر اهانت به ساحت پیامبر (ص) برشمرد و افزود: در میان حرکت‌های مورد اشاره نیز نامه‌ای خطاب به اعضای شورای شهر تهران ناظر به پیشنهاد تغییر نام خیابان نوفل لوشاتو به نبی اکرم (ص) و یا خاتم الانبیاء نگاشته و رسانه‌ای گشت؛ البته نسبت به اقدام به عمل آمده، انتقاداتی مطرح شد و ما نیز نمی خواهیم بگوییم که کنش ما غیرقابل انتقاد بوده و نقدی بر آن وارد نبود است، اما به نظر میرسد باید در قضیه‌ای به این مهمی، موارد اصلی را در اولویت گذاشت.

نراقی بیان کرد: قطعا بسیج دانشجویی به چرایی نامگذاری خیابان نوفل لوشاتو آگاه است. ما بچه‌های نسلی هستیم که عکس اول کتاب درسی اش تصویر امام در روستای نوفل لوشاتو بوده است! و علاوه بر این‌ها حتما در این حد اطلاعات تاریخی و سیاسی داریم که عالم به این مهم باشیم. مسئله این است که این اقدامی نمادین بود که به دلیل شرایط پیش آمده و اهمیت و تاثیرگذاری در ابعاد بین الملل، سفارت فرانسه در خیابانی قرار بگیرد که به نام مبارک نبی اکرم است. از سوی دیگر اذعان به آن داریم که می‌شد متنی منسجم‌تر و با تدقیق بیشتر نوشته شود تا کژتابی‌های شکل گرفته نمایان نشود.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: به نظر می‌رسد عده‌ای به دنبال بهانه‌هایی بودند برای به انحراف کشیدن مسئله‌ی اصلی یا جابجایی اولویتها. تکلیف برخی رسانه‌های ضد انقلاب و شبکه‌های معاند و معلوم الحال مدعی اصلاح طلبی که دنبال سوءاستفاده بودند که مشخص است و هدفی جز به حاشیه بردن و انحراف مطالبات مردمی در محکومیت اقدام توهین آمیز فرانسه نداشته اند؛ اما ما اگر میدانستیم که این مسئله (داشتن یا نداشتن وجه تسمیه نوفل لوشاتو برای آن خیابان) اینقدر باعث چالش ذهنی می شود، این مسئله‌ بدیهی را در نامه ذکر می کردیم که بسیج دانشجویی نسبت نوفل لوشاتو و انقلاب را میداند. اصل کنش قابل بحث است، اما مسئله‌ای که نباید فراموش کنیم این است که از وحدت موجود در حمایت از ساحت نبی اکرم و محکومیت اهانت‌های به عمل آمده، برای پرداختن به حقانیت اسلام و اضمحلال و زبونی معاندین به اسلام کمال بهره را نیز ببریم.

نقد عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور
نراقی اظهار کرد: اولا لازم است که ظرفیت‌های مردمی که اشاره شد مورد اهتمام قرار گیرد و برای پیگیری موضوع، ساماندهی شود و نهاد‌های مربوطه برای تقویت و بهبود کنش‌های مردمی در عرصه‌ی بین الملل توجه لازم را به عمل آورند. ثانیا بر جمهوری اسلامی لازم است به عنوان ام القرای جهان اسلام، در مجامع بین المللی پیگیری‌های حقوقی و سیاسی را تا محکومیت و حصول نتیجه در مجامع بین المللی انجام دهد.

وی افزود: لازم است در نسبت با کشور فرانسه اقدامات درخور نظیر تحریم شرکت‌های فرانسوی اتفاق بیفتد. همچنین لازم است جمهوری اسلامی ایران به تبیین آزادی بیان و اعتراض به اهانت‌های این چنینی به اسلام در کشور‌های مختلف و عرصه‌های بین الملل بپردازد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: متاسفانه آنچه شاهدش بودیم این است که دستگاه دیپلماسی کشور به عنوان سردمدار عزت مسلمین جهان، در قبال این توهین موضعی درخور و در شان جمهوری اسلامی نشان نداد. بیم آن می رود که دولتمردان ما نیز اولویت‌های دینی و انقلابی خود را فراموش کرده اند و نمی‌داننند دقیقا دارند به چه کاری میپردازند.

نراقی اظهار کرد: ما به عنوان دانشجویان مسلمان، در برابر اهانت‌های به عمل آمده، همچنان پیگیر و خواستار اقداماتی درخور جمهوری اسلامی ایران، در ابعاد بین الملل هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران اهانت به پیامبر نشریه شارلی ابدو دستگاه دیپلماسی خیابان نبی اکرم خیابان نوفل لوشاتو مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی نوفل لوشاتو بین الملل نبی اکرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد

پلیس فرانسه امروز جمعه دوم ماه مه برای متفرق کردن تظاهرات گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین وارد دانشگاه معتبر «مطالعات سیاسی پاریس»، معروف به «ساینس پو» شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که تظاهرات‌های دانشجویی در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا در حمایت از فلسطین و غزه ادامه دارد پلیس فرانسه امروز جمعه دوم ماه مه برای متفرق کردن تظاهرات گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین وارد دانشگاه معتبر «مطالعات سیاسی پاریس»، معروف به «ساینس پو» شد.

روز پنجنشنبه کمیته‌ای از دانشجویان حامی فلسطین اعلام کردند که قصد برگزاری یک تحصن مسالمت‌آمیز در این دانشگاه را دارند. گزارش‌ها حاکی است که 6 دانشجو هم برای اعلام همبستگی با مردم فلسطین در غزه اقدام به اعتصاب غذا کرده‌‌اند. یکی از اعضای این کمیته که خودش را «هشام» معرفی می‌کند به روزنامه لوموند گفت که اعتصابات غذا تا زمان تجدیدنظر دانشگاه در روابط با دانشگاه‌های اسرائیلی ادامه خواهد یافت.

این دانشگاه علوم سیاسی پاریس، هفته جاری به مرکز موجی از اعتراضات نسبت به جنگ در غزه و روابط دانشگاهی با اسرائیل در چندین دانشکده فرانسه تبدیل شده است.  این دانشگاه روز گذشته به دلیل تظاهرات‌ها تعطیل شد و از کارکنان خود خواست که از منزل دورکاری کنند، زیرا ساختمان‌های دانشگاه بسته شده‌اند.

پس از خیزش دانشجویان حامی فلسطین در ایالت‌های مختلف آمریکا، اکنون دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در سرتاسر کشورهای اروپایی از جمله در فرانسه و انگلیس در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به پاخاسته‌اند.

سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسهگسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسهخشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین

 

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • وقت آن نرسیده آمریکا به رفتار دوگانه در قبال غزه و اوکراین پایان دهد؟
  • اولین موضع رسمی وزیر ورزش به تغییر نام استقلال
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب